AcasăNewsMinistrul Sanatatii: "Avem bani pentru salarii mai mari?"

Ministrul Sanatatii: „Avem bani pentru salarii mai mari?”

Peste 100 de asistenti medicali au protestat, marti, in fata Ministerului Sanatatii, iar ministrul Nicolae Banicioiu a dorit sa faca o serie de precizari.

Ministrul Sanatatii sustine, printre altele, ca i se pare normal ca oamenii sa-si doreasca salarii mai mari, dar, pe de alta parte, anunta ca „nimeni nu si-a pus problema daca ministerul are intr-adevar posibilitatea de a oferi salarii mai mari”.

Chiar si asa, ministrul Sanatatii se lauda ca „anul acesta am oferit 100 de lei in plus la salarii, iar in partea a doua a anului luam in calcul o noua crestere salariala. De asemenea, am dat circulare catre judete pentru a se rezolva urgent problema bonurilor de masa, pentru ca vorbim de spitale care nu se afla in subordinea ministerului ci a Consiliilor Judetene”.

In plus, ministrul Sanatatii promite oamenilor din sistem conditii mai bune de lucru realizate in baza unor investitii programate de minister.

Asistentii medicali sunt nemultumiti ca salariul unui debutant este de 875 de lei pe luna, iar remuneratia ajunge doar pana la cel mult 1.500 de lei pe luna, desi vorbim despre oameni care au chiar si 40 de ani de munca.

author avatar
Cristi Ionita
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger