AcasăNewsMinistrul Sanatatii anunta: radioterapia, gratuita din luna mai incepand

Ministrul Sanatatii anunta: radioterapia, gratuita din luna mai incepand

Bolnavii care au nevoie de radioterapie ar putea beneficia de decontarea integrala a tratamentelor, incepand cu a cincea luna a anului in curs.

Vestea care le aduce un plus de speranta pacientilor diagnosticati cu boli grave, care au nevoie de aceasta metoda de tratament, s-ar putea aplica peste circa o luna si jumatate, mai precis de la inceputul lunii mai.

Anuntul a fost facut, seara trecuta, chiar de catre ministrul Sanatatii, social-democratul Nicolae Banicioiu, intr-o emisiune la Antena 3. „Din mai, cu siguranta, reusim sa decontam tot ce inseamna tratament pe radioterapie, pe fiecare caz in parte, fara contributia lui (a pacientului-n.r).

Mai trebuie spus ca masura vizeaza atat decontarea, de catre Casa Nationala de Sanatate, a costurilor ce implica acest tip de tratament facut atat in spitalele de stat, cat si in unitatile medicale private, dar si ca oficialii din Sanatate au in plan ideea de a deconta inclusiv deplasarea pacientului din judetele limitrofe, dupa cum a afirmat ministrul.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger