AcasăNewsMinistrul Sanatatii anunta o masura in beneficiul bolnavilor de cancer, aplicabila de...

Ministrul Sanatatii anunta o masura in beneficiul bolnavilor de cancer, aplicabila de la 1 mai

O veste ce aduce o unda de speranta in plus pentru pacientii diagnosticati cu afectiuni oncologice. Incepand cu 1 mai, persoanele  diagnosticate cu boli canceroase ar urma sa aiba la dispozitie un subprogram distinct de radioterapie.

Admitand faptul ca sectorul ce foloseste aceasta metoda de tratare a cancerului este „cel mai vitregit” din Oncologie si amintind ca sunt oameni aflati deja pe liste de asteptare pentru aceste proceduri, Nicolae Banicioiu, minitrul social-democrat al Sanatatii, a anuntat, marti, ce masuri se vor lua in perioada urmatoare, in aceasta privinta. „Pana anul acesta, Romania nu a dezvoltat un sistem national de radioterapie. Anul acesta am schimbat modul de organizare si implementare a programelor nationale de sanatate si (…) am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o (…) adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic”, a afirmat Banicioiu.

In acest sens, pacientii care au nevoie sa foloseasca astfel de tratamente, dupa ce au primit diagnostice grele, care atesta ca sufera de divere forma de cancer, si de a caror vindecare depinde o astfel de procedura, afla ca in cadrul subprogramului de radioterapie ce ar urma sa fie disponibil peste aproximativ o luna si jumatate, tratamentele vor fi decontate in intregime: atat cele la care vor fi supusi bolnavii in spitale de stat, cat si in unitati medicale private.

sursa foto: Facebook/Nicolae Banicioiu

214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger