AcasăNewsMinistrul Remus Pricopie: "Tot mai multi bani la profesori!"

Ministrul Remus Pricopie: „Tot mai multi bani la profesori!”

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat ca profesorii din Romania vor avea din ce in ce mai multi bani la dispozitie.

In primul rand, Pricopie a anuntat ca ministerul a obtinut, miercuri, o suplimentare a bugetului cu 46 de milioane de lei. Cei mai multi dintre acesti bani, 41 de milioane de lei, se vor indrepta catre plata salariilor cadrelor didactice, a sporurilor, a indemnizatiilor si a altor drepturi salariale.

„5 milioane de lei vor merge catre achitarea salariilor restante castigate de cadrele didactice in instanta” a afirmat Remus Pricopie, conform Romania TV.

In plus, ministrul Educatiei se lauda ca institutia va primi, anul viitor, 13% din bugetul national, respectiv 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decat in 2013.

„Este cel mai mare buget din ultimii ani. Ne permite sa continuam investitiile in infrastructura, in programul privind reducerea abandonului scolar, dar ne permite si majorarea salariilor profesorilor debutanti, ale asistentilor si ale preparatorilor universitari” a anuntat Remus Pricopie.

author avatar
Cristi Ionita
516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger