AcasăNewsMinistrul pentru Cercetare: Nu exista riscuri pentru sanatatea publica pe litoralul romanesc

Ministrul pentru Cercetare: Nu exista riscuri pentru sanatatea publica pe litoralul romanesc

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat, sambata, ca nu exista riscuri pentru sanatatea publica pe litoralul romanesc, acesta precizand ca a solicitat institutiilor din domeniul cercetarii si al protectiei mediului un raport privind situatia apelor marine din Romania.

Declaratiile ministrului pentru Cercetare au fost facute in contextul in care autoritatile de resort din Bulgaria au semnalat un posibil risc al infectarii apei cu hepatita A.

„Pentru moment, datele stiintifice cuprinse in analizele periodice arata ca nu exista niciun risc pentru sanatatea publica a turistilor aflati pe litoral. Cu toate acestea, vom efectua verificari suplimentare, ale caror concluzii vor fi comunicate publicului in cel mai scurt timp”, a spus ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica.

„DSP Constanta a inceput monitorizarea calitatii apei de imbaiere in acest sezon pe litoral din data de 15 mai. Pana in prezent, toate probele recoltate s-au incadrat in valoarea de referinta a standardului, in conformitate cu legislatia europeana si romaneasca in vigoare”, au aratat reprezentantii DSP Constanta, citeaza b1.ro.

Foto: informatia-zilei.ro

 

author avatar
Alina Costache
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger