AcasăNewsMinistrul Muncii vrea alocatii diferentiate pentru copii

Ministrul Muncii vrea alocatii diferentiate pentru copii

Practic, de la 1 iunie a intrat in vigoare legea conform careia toti copiii vor primi alocatii duble, respectiv de la 42 la 84 de lei.

Legea presupune un efort bugetar consistent, insa guvernantii ne dau asigurari ca, cel putin pentru anul acesta, exista posibilitatea de a sustine un asemenea efort.

Totusi, Rovana Plumb, ministrul Muncii, anunta ca se ia in calcul posibilitatea ca alocatiile pentru copii sa se diferentieze.

„Am trimis o adresa la Curtea Constitutionala, nu avem niciun raspuns momentan. Gandim un pachet integrat si e firesc sa avem o analiza, o componenta reprezinta opinia CCR, daca, asa cum se intampla in UE, acest drept universal poate fi acordat fie in functie de veniturile familiei sau in functie de varsta. Am analizat tot ce se intampla in statele membre UE, nicaieri nu exista o alocatie egala din punct de vedere al cuantumului pentru toti copiii. Asistenta sociala in Romania trebuie sa se schimbe, sa fie tintita spre familiile care au cu adevarat nevoie”, a anuntat Rovana Plumb.

Alocatiile dublate pentru copii vor fi platite incepand cu luna iulie, inclusiv sumele aferente lunii iunie, insa reprezentantii Ministerului Muncii lucreaza la un proiect prin care alocatiile sa se diferentieze incepand din luna septembrie sau din luna octombrie.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca sustine demersul celor de la Ministerul Muncii pentru ca „alocatiile pentru copii trebuie gandite mai tintit si mai eficient. Societatea se schimba si trebuie sa ne gandim … cati parinti nu au ridicat alocatiile pentru ca au bani suficienti? Cati parinti ridica alocatiile si tot nu le ajung banii?”.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger