AcasăNewsMinistrul Muncii, Sulfina Barbu, nu exclude varianta inghetarii pensiilor in 2012

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, nu exclude varianta inghetarii pensiilor in 2012

Sulfina Barbu a dat de inteles, vineri, ca nu exclude varianta adusa in discutie de predecesorul sau la Ministerul Muncii, Sebastian Lazaroiu, aceea ca, in 2012 pensiile ar putea fi inghetate. Cu toate acestea, Barbu a precizat ca subiectul nu a intrat deocamdata in discutia Executivului.

Barbu a declarat ca in anul ce vine s-ar putea aplica scenariul conform caruia pensiile nu vor mai fi indexate nici macar cu rata inflatiei, asa cum a dat de inteles PDL-istul Lazaroiu, informeaza Mediafax.

Actualul ministru al Muncii a declarat, insa, ca acest subiect nu a fost abordat in Guvern, pentru ca momentan nu au existat discutii cu oficialii Fondului Monetar International, ai Comsiei Europene si ai Bancii Mondiale. „Dupa ce vom avea datele complete din punct de vedere economic, vom sti ce vom face. Orice politician isi doreste sa dea vesti bune, dar trebuie sa ne raportam la realitatile economice si la resursele pe care Romania le are la dispozitie. Nu pot sa dau acum un raspuns transant. Trebuie sa vedem exact datele pe anul viitor”, a declarat ministrul Barbu.

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, declara joi la RealitateaTV ca pensiile, chiar si cele sub 1.000 de lei, ar putea fi inghetate in 2012. „Cred ca, la un moment dat, trebuie impozitate pensiile ca orice venituri. In momentul acesta, cred ca nu e nevoie (de impozitarea tuturor pensiilor – n.r.), in momentul acesta sigur trebuie inghetate pensiile, la anul, la cum arata lucrurile din punct de vedere economic”, a spus Lazaroiu.

406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger