AcasăNewsMinistrul Muncii are in vedere instalarea supravegherii video in centrele de batrani...

Ministrul Muncii are in vedere instalarea supravegherii video in centrele de batrani si copii

Vorbind despre ingrijirea persoanelor varstnice, Rovana Plumb a precizat ca sustine o strategie prin care de acestia sa aiba grija rudele, la domiciliu, si nu in centre specializate, iar apropiatii sa fie platiti pentru activitate. Insa pana atunci, pe fondul recentelor situatii prezentate in presa, privind abuzurile la care ar fi fost supuse mai multe persoane aflate in astfel de centre, ministrul Muncii nu exclude varianta instalarii unor camere de luat vederi, pentru ca astfel de cazuri sa nu se mai repete.

Rovana Plumb

Mai exact, ministrul sustine ideea ca apropiatii batranilor sa fie stimulati sa ii ingrijeasca, intocmai cum se intampla cu cei care au in grija micuti. Astfel, implicarea rudelor ar fi mai mare, iar ingrijirea persoanelor de varsta a treia ar putea fi facuta la domiciliu, si nu neaparat in institutiile specializate, a dat de inteles ministrul, in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”, in editia difuzata duminica. „Vorbim despre linii de ingrijire a persoanelor varstnice, care ar trebui sa se axeze mai mult pe ingrijire la domiciliu. Viziunea mea este sa mergem mai mult pe ingrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am gasit prin fonduri europene, de sprijinire a tuturor intreprinzatorilor, ca sa putem sa finantam acesti angajatori”, a precizat ministrul.

Totodata, pana ca acest proiect sa se si aplice, Plumb a declarat ca ia in calcul varianta ca in centrele de ingrijire a batranilor, dar si in cele de copii sa fie instalate sisteme de supraveghere video, in asa fel incat abuzurile in cazul persoanelor lipsite de aparare sa fie prevenite. „Poate fi luat in calcul (proiectul de instalare a camerelor video – n. r.), insa nu as vrea sa ma pronunt in momentul de fata si sa spun categoric da, pentru ca trebuie sa ma uit la cheltuielile bugetare. (…) Costul lui sper sa nu fie foarte mare, data fiind viziunea noastra de a merge cat mai mult spre ingrijirea la domiciliu”, a concluzionat demnitarul, in cadrul emisiunii mentionate.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger