AcasăNewsMinistrul Muncii: "Anul acesta avem banii pentru dublarea alocatiilor"

Ministrul Muncii: „Anul acesta avem banii pentru dublarea alocatiilor”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a promulgat, luni, legea prin care alocatiile copiilor se dubleaza, de la 42 la 84 de lei.

Evident au aparut si reactii. Daca multi considera ca Guvernul nu-si permite un asemenea efort financiar, Rovana Plumb, ministrul Muncii, anunta ca „anul acesta avem bani pentru dublarea alocatiilor”.

„Practic, incepand cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocatia de 84 de lei o vor primi parintii pentru copii incepand cu luna iunie, dar efectiv plata se va face in luna iulie. Vorbim de cea mai consistenta masura privind marirea alocatiilor luata in timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei pana la sfarsitul anului, deci pe jumatate de an”, a spus Rovana Plumb.

Rovana Plumb da asigurari ca, pentru anul acesta, exista resurse pentru sustinerea unei asemenea masuri. „Anul acesta, impreuna cu Ministerul de Finante, vom putea sa suportam dublarea alocatiilor dat fiind faptul ca avem o crestere economica consistenta. S-au identificat resursele si putem sa asiguram aceasta masura”, a afirmat ministrul Muncii.

Totusi, Rovana Plumb nu stie in ce masura Guvernul va putea suporta o asemenea masura incepand de la 1 ianuarie 2016, in conditiile in care efortul financiar pentru un an intreg va fi de 1,8 miliarde lei.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger