AcasăNewsMinistrul Mediului, săgeți către Primăria condusă de Firea după verdictul CJUE privind...

Ministrul Mediului, săgeți către Primăria condusă de Firea după verdictul CJUE privind poluarea din Capitală (VIDEO)

Referindu-se la recenta decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), privind poluarea din București, ministrul liberal al Mediului a prezentat-o ca pe „o veste proastă”, dar care „era de așteptat”.

Într-o declarație susținută de la Palatul Victoria, Costel Alexe a arătat cu degetul către Primăria Generală, condusă de social-democrata Gabriela Firea. „Astăzi, inevitabilul pe care-l anunțam de la începutul mandatului s-a întâmplat. România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiție după ce Primăria Capitalei nu a reușit să reducă poluarea cu PM10 în Municipiul București. O țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile (…) Era previzibil verdictul Curții de astăzi. (…) Era de așteptat și pentru că acum, când vorbim, există în planul Primăriei măsuri cu grad de implementare zero și, evident, cu termene expirate de mai bine de un an de zile: piste de biciclete, benzi unice pentru transportul în comun, evident o îmbunătățire a infrastructurii rutiere (…)”, a susținut Alexe.

Ministrul Mediului a mai punctat, între altele, că „doar salubrizarea eficientă a străzilor din București ar fi reușit sa ducă Bucureștiul la o reducere a poluării, pentru PM10, cu cel puțin 42%”.

Până la momentul de față, primarul Firea nu a făcut niciun comentariu cu privire la concluziile expuse de ministru, de la sediul Guvernului.

213 afisari

1 COMENTARIU

  1. daca ai spus la tv ca sunt sute de aprobari pt incineratoare in capitale si if cine le a dat ca astia polueaza ,d ta sau firea ????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger