AcasăNewsS-a aflat de la ministrul Mediului. Când începe Programul Rabla 2021 -...

S-a aflat de la ministrul Mediului. Când începe Programul Rabla 2021 – VIDEO

S-a aflat de la ministrul Mediului. Când începe Programul Rabla 2021 - VIDEO (sursa foto: europafm.ro)

Dacă aveți în plan să vă cumpărați o mașină mai puțin poluantă și să apelați la Rabla, aflați că aveți această opțiune începând de luna viitoare, când ar urma să înceapă, în acest an, acest program.

Un anunț în acest sens a venit chiar de la Tanczos Barna, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Mediului. ”Programul Rabla merge cel puțin cu bugetul de anul trecut și cel puțin cu condițiile de anul trecut adică valoarea tichetelor. Pornim în luna aprilie, am întârziat cu bugetul, am aprobat bugetul abia în luna februarie, acum a apărut în Monitorul Oficial. (…) La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare”, a precizat ministrul, marți seară, la Digi24.

Totodată, referindu-se la mașinile electrice, reprezentantul Executivului a făcut trimitere la prețul lor, spunând că ”e un cost foarte mare, prețul este încă foarte sus, de cele mai multe ori, la majoritatea modelelor, tocmai de aceea sprijinul (tichetul-n.n) este mult mai consistent, de 10.000 de euro aproximativ” pentru acestea.

Ministru: Lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto

Vor urma schimbări pe piața auto, mai spune ministrul, iar șoferii ar trebui să aibă în vedere acest aspect, dă de înțeles oficialul guvernamental. ”Tendința este încurajatoare, se dublează an de an numărul mașinilor electrice cumpărate în România. Suntem departe de Norvegia, de exemplu, unde sunt 50%- 60% mașini electrice. Dar toată lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto.

Pentru că în 10 ani de zile, producătorii încet, încet vor scoate din producție majoritatea modelelor bazate pe motoare clasice”, a mai declarat ministrul Mediului.

Cum a fost anul trecut

Anul trecut, programul Rabla Clasic a început în luna martie, având alocat un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare din existența programului.

La acea dată, de la nivelul Ministerului Mediului, condus la acel moment de către liberalul Costel Alexe, s-a anunțat și o premieră absolută – și anume posibilitatea de a achiziționa motociclete.

345 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger