AcasăNewsMinistrul Mediului, la volan. A testat Dacia Spring, noul model 100% electric....

Ministrul Mediului, la volan. A testat Dacia Spring, noul model 100% electric. Primele impresii – FOTO

(sursa foto: Facebook/Ministerul Mediului)

Tánczos Barna, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Mediului, a urcat, joi dimineață, la volan, pentru a merge la serviciu.

Doar că de această dată a ales să testeze Dacia Spring, noul model 100% electric. După cum era de așteptat, politicianul aflat în fruntea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a comunicat și câteva impresii după acest test drive. Unele pozitive.

”A fost o experiență interesantă și am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o mașină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanțe medii și, cel mai important, este un model cu emisii zero”, a transmis Tánczos Barna, citat într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului pe care îl conduce.

Totodată, oficialul guvernamental a făcut referire și la Programul Rabla Plus, precizări importante pentru cei care vor să își cumpere o mașină. ”Mă bucur că, în sfârșit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preț accesibil cât mai multor clienți. Și sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate prețul mașinii, să pornească cu adevărat revoluția mașinilor electrice în România și să scoatem astfel poluarea din orașe”, a mai declarat ministrul Tánczos Barna.

Testul, cu o zi înainte de Vinerea Verde

E de menționat faptul că ministrul a ales să testeze modelul electric al celor de la Dacia cu doar o zi înainte de Vinerea Verde, proiectul propus de instituția pe care o conduce, menit să îi încurajeze pe oameni ca în zilele de vineri să îți lase mașinile în parcare și să aleagă să se deplaseze cu mijloace de transport alternative – bicicletă, trotinetă, cu transportul în comun sau chiar să meargă pe jos. Totul, pentru reducerea poluării.

De altfel, în urmă cu aproape o lună, pe 12 martie, mai exact, când s-a dat startul acestei inițiative, ministrul a mers la birou cu metroul, dar și pe jos.

author avatar
Cristina Stefan
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger