AcasăNewsMinistrul Justitiei: "Toti posesorii de cartele pre-platite trebuie sa se inregistreze"

Ministrul Justitiei: „Toti posesorii de cartele pre-platite trebuie sa se inregistreze”

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat, miercuri seara, ca s-a aprobat, in Guvern, un proiect de lege conform caruia toti posesorii de cartele pre-platite trebuie sa se inregistreze la operatorii de telefonie mobila.

Cazanciuc a precizat ca proiectul de lege a fost aprobat pe motiv de siguranta nationala, contracarandu-se, astfel, eventualele riscuri si posibilele acte de terorism.

Conform ministrului Justitiei, din momentul in care legea intra in vigoare, posesorii de cartele prepay au la dispozitie sase luni pentru a se inregistra la operatorii de telefonie mobila, in baza unui act de identitate. Acestia din urma au obligatia de a-i informa si notifica pe detinatorii de cartele prepay in legatura cu respectiva obligatie. Daca detinatorii de astfel de cartele nu se vor inregistra, operatorul de telefonie mobila va fi obligat sa sisteze furnizarea serviciului.

Legea vizeaza si societatile comerciale sau persoanele juridice, existand obligatia ca reprezentantii firmelor sa depuna documentele de constituire a societatii.

Robert Cazanciuc a facut si precizarea ca, din momentul in care legea intra in vigoare, cei care vor cumpara cartele prepay vor avea obligatia de a depune un act de identitate.

author avatar
Cristi Ionita
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger