AcasăNewsMinistrul Justitiei: "Romania nu a dus lipsa de legi, ci de institutii...

Ministrul Justitiei: „Romania nu a dus lipsa de legi, ci de institutii puternice care sa le aplice”

Prezent la bilantul Directiei Nationale Anticoruptie, Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a facut o serie de declaratii extrem de interesante.

Printre altele, ministrul Justitiei sustine ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa se axeze pe constientizarea rigorilor legii si pe recuperarea prejudiciilor si confiscarea produselor infractiunii.

De asemenea, Robert Cazanciuc spune ca „marea problema a Romaniei nu o reprezinta legile. Tara noastra nu a dus lipsa de legi pana acum, ci de institutii puternice care sa le aplice pentru toti, fara partinire, fara imunitati”.

Ministrul Justitiei lauda, insa, „trendul ascendent in ceea ce priveste numarul dosarelor de coruptie la nivel inalt solutionate, dar si cresterea numarului persoanelor condamnate definitiv”.

Conform romaniatv.net, Cazanciuc anunta ca „recent, am promovat un memorandum prin care ne propunem ca pana la sfarsitul lui martie sa construim cadrul normativ necesar infiintarii unei agentii specializate in gestionarea bunurilor sechestrate si confiscate in procedura penala, specialisti din cadrul ANAF fiind deja detasati la minister pentru a lucra la acest proiect. Agentia va fi un partener pentru procurori si instante si estimam ca va creste in urmatorii ani rata de recuperare a prejudiciilor cauzate prin infractiuni”.

Nu in ultimul rand, ministrul Justitiei este de parere ca „adevaratele probleme ale Romaniei sunt generate si de inca dezvoltarea insuficienta, vicierea valorilor, perpetuarea ideii ca banii se castiga prin orice mijloace si cu orice risc. Romania are nevoie de repere morale, de educatie, de medici, de profesori, de functionari platiti decent”.

author avatar
Cristi Ionita
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger