AcasăNewsMinistrul Justitiei nu-l slabeste pe procurorul general: "sigur trage de timp, poate-i...

Ministrul Justitiei nu-l slabeste pe procurorul general: „sigur trage de timp, poate-i expira mandatul”

Dupa ce a dat ochii cu Augustin Lazar, in aceasta prima zi a saptamanii, la sedinta de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, intrebat fiind de jurnalisti in privinta sesizarii pe care procurorul general a facut-o in instanta, cerand suspendarea procedurii de revocare din functia de la varful Ministerului Public, oficialul guvernamental a mai trimis o sageata declarativa la adresa celui dintai.

„Domnul Lazar, din doua-trei termene, sigur trage de timp, poate-i expira mandatul din functia de (procuror-n.n) general. (..) de la Ministerul Justitiei nu se duce ministrul sa sustina cauze. Avem o directie de Contencios (…) nu ministrul sta in Justitie”, a punctat Tudorel Toader.

O reactie in aceeasi nota avusese ministrul si zilele trecute, cand Curtea de Apel Alba decidea trimiterea cauzei vizand sesizarea lui Lazar la Curtea de Apel Bucuresti. La acel moment, Toader scrisese pe Facebook urmatorul mesaj: „Instanta de contencios administrativ a declinat competenta solutionarii actiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului catre instanta din capitala. Oare autorul plangerii chiar nu cunostea regulile de competenta sau pur si simplu a vrut sa mai traga de timp ?”.

Amintim ca mandatul actualului procuror general va expira in primavara anului viitor.

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger