AcasăNewsMinistrul Justitiei: "In maxim doua saptamani decidem eventuala gratierea lui Jean Padureanu"

Ministrul Justitiei: „In maxim doua saptamani decidem eventuala gratierea lui Jean Padureanu”

Jean Padureanu, fostul presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita, ar putea fi eliberat cat de curand din inchisoare.

Ajuns la 78 de ani si condamnat in Dosarul Transferurilor, Padureanu trece prin momente cumplite la Penitenciarul Jilava, din cauza numeroaselor boli cu care se confrunta.

In aceste conditii, rudele fostului om de fotbal au depus o cerere de gratiere, document care a ajuns, in urma cu circa doua saptamani, pe masa lui Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Jurnalistii de la B1 TV sustin ca Robert Cazanciuc a confirmat informatia, dar a precizat ca va mai dura aproximativ doua saptamani pana se va decide daca Jean Padureanu poate sa fie gratiat sau nu.

„Intr-o saptamana sau doua decidem eventuala gratiere a lui Jean Padureanu. Sunt proceduri interne, atat in minister, cat si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, dar cred ca in maxim doua saptamani vom putea da un raspuns”, a declarat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justitiei sustine ca se vor lua in calcul trei factori: recomandarea sefilor ANP, analiza interna a ministerului, dar si componenta umanitara.

Jean Padureanu a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare, cu executare, in Dosarul Transferurilor, fiind acuzat de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger