AcasăNewsMinistrul Justitiei cerere catre Lazar, vizand desecretizarea protocoalelor cu SRI

Ministrul Justitiei cerere catre Lazar, vizand desecretizarea protocoalelor cu SRI

Intrebat in legatura cu recentele afirmatii ale sefului statului la adresa sa, Toader a replicat scurt: "daca v-a spus dansul, eu pot sa-l contrazic pe dumnealui? Presedintele republicii totdeauna cred ca are dreptate, nu?"

La doar cateva zile de cand premierul solicita desecretizarea protocoalelor incheiate intre Serviciul Roman de Informatii si alte institutii ale statului, s-a aflat ca ministrul Justitiei formuleaza o solicitare in acest sens, adresata procurorului general Lazar, vizand concret desecretizarea protocoalelor dintre Ministerul Public (Parchetul General), DNA, DIICOT si SRI.

Concret, la acest inceput de saptamana, opinia publica este informata, printr-un scurt comunicat remis de Ministerul Justitiei, faptul ca Tudorel Toader i-a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte, Augustin Lazar, „in baza prerogativelor constitutionale si a competentelor legale, comunicarea urmatoarelor aspecte: daca si cate protocoale secrete au fost incheiate intre Ministerul Public, Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pe de o parte si Serviciul Roman de Informatii, pe de alta parte; data incheierii si semnatarii respectivelor protocoale; demararea procedurii legale de desecretizare a continutului acestora”.

102 afisari

2 COMENTARII

  1. Considerați că Ministerul Justiției ar trebui să prezinte și informari despre activitatea comisiei împuternicită cu cercetarea documentelor din arhiva de la ministerul Justiției și despre cantitatea de documente ce va fi oferită consultării publice prin Arhivele Naționale ?

  2. Ați remarcat cumva dacă au apărut în mass-media informări publice despre activitatea comisiei ce se ocupă cu predarea arhivelor de la Ministerul Justiției ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger