AcasăNewsMinistrul Justiției a trimis la Cotroceni propunerea de numire a Alinei Albu...

Ministrul Justiției a trimis la Cotroceni propunerea de numire a Alinei Albu la șefia DIICOT

sursa foto: captură video

Propunerea vizând numirea Alinei Albu la conducerea DIICOT va ajunge pe masa șefului statului, la Cotroceni.

Totul după ce Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a transmis miercuri preşedintelui Iohannis propunerea de numire a Alinei Albu în funcţia de procuror şef al DIICOT.

Anunțul MJ

„Astăzi, 12.04.2023, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, propunerea de numire a doamnei procuror Alina Albu în funcția de procuror șef DIICOT.

Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzute de aceasta, în fața Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori și din nou la Ministerul Justiției”, a transmis Ministerul Justiției într-un scurt comunicat.

Aceasta a susţinut de două ori interviul pentru numirea în funcţie, după ce a fost avizată negativ de către Secţia pentru procurori a CSM.

Vă amintim că președintele Iohannis a semnat, în 30 martie, decretul pentru numirea lui Alex-Florin Florenţa în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și decretul de numire a lui Marius-Ionuţ Voineag ca procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

author avatar
Andrei Coman
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger