AcasăNewsMinistrul interimar al Educatiei: Toate centrele de examen de la BAC vor...

Ministrul interimar al Educatiei: Toate centrele de examen de la BAC vor avea camere de supraveghere, centrate pe elevi

Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a declarat duminica, la ProTv, ca in toate cele 638 de centre din tara in care vor avea loc examene de Bacalaureat vor fi montate camere de supraveghere, centrate pe elevi si nu pe geamuri sau pe usi.

„Metodologia de organizare a Bacalaureatului este intocmai ca cea de anul trecut”, a precizat ministrul interimar. Pop a declarat, de asemenea, ca toate unitatile scolare vor fi dotate cu astfel de camere de luat vederi, pentru ca elevii sa nu poata copia.

Ministrul a precizat ca au fost luate masuri in asa fel incat sa nu se repete situatia de anul trecut, cand au existat unitati de invatamant fara camere, si ca o echipa a Ministerului va verifica zilele urmatoare daca masurile impuse se respecta. „Existau centre in anumite judete care nu au avut aparatura necesara. In toate cele 638 de centre vor avea camere de luat vederi pozitionate pe elevi, nu pe geamuri, pe usi”, a precizat Pop, in emisiunea „Dupa 20 de ani” difuzata duminica de ProTv.

Cat priveste subiectele de la Bacalaureat, ministrul interimar a declarat la acestea nu s-a intervenit, pentru ca acestea erau terminate inca de pe 14 mai. „Subiectele in 14 mai erau terminate. Ultima verificare s-a dat in 14 mai. Nu pot fi facute altele pentru ca dureaza sase luni. Nu ne poate acuza nimeni ca am venit si am dat subiecte noi”, a adaugat Pop.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger