AcasăNewsMinistrul Grindeanu, anunț de ultimă oră: „Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care...

Ministrul Grindeanu, anunț de ultimă oră: „Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă”

Ministrul Grindeanu, anunț de ultimă oră: „Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă”Ministrul Grindeanu, anunț de ultimă oră: „Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă” (sursa foto: facebook/Sorin Grindeanu)

Social-democratul Sorin Grindeanu, aflat în fotoliul de ministru al Transporturilor, a anunțat că, luni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract de aproape un miliard de euro, pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă!

CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!”, a anunțat Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook, în această primă zi a săptămânii.

Grindeanu: Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027

Cu precizarea că finanțarea este asigurată din fonduri europene, ministrul Transporturilor a dezvăluit și câteva detalii de natură tehnică, inclusiv cu privire la perioada destinată proiectării și execuției acestei secțiuni a autostrăzii.

„Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027. Asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție.

Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:
– 49 de poduri și viaducte
– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)
– 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret
– panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate
– aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici”, a menționat Grindeanu.

Vești despre stadiul lucrărilor pe șantierul Secțiunii 1 Sibiu – Pitești

În urmă cu doar câteva zile, mai precis pe 5 februarie, ministrul Transporturilor dădea de înțeles că e mulțumit de cum se derulează lucrările pe șantierul Secțiunii 1 Sibiu – Pitești.

„Constructori serioși! Șantierul Secțiunii 1 Sibiu – Pitești (Sibiu – Boița): 13 km.
Lucrările avansează în ritm constant chiar dacă temperaturile sunt scăzute. La viaductul de la Tălmăcel se toarnă non stop placa de suprabetonare. Progresul fizic în șantier a ajuns la 60%. Termenul contractual de finalizare este 2023”, a scris Grindeanu, la acea dată, tot pe rețeaua de socializare amintiă.

279 afisari

2 COMENTARII

  1. O alta furăciune cu acordul lui Ciolacu via Mindrescu
    BAIETZII stiu de ce!!!
    Apropo domnule Grindeanu
    Artzi aflat și Dvs cât va “lauda” domnul Mindrescu
    Lumea vb ca plecați și el tot rămâne
    Succes

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger