AcasăNewsMinistrul Funeriu ne imparte copiii in destepti si prosti

Ministrul Funeriu ne imparte copiii in destepti si prosti

Fantezia debordanta alui  Daniel Funeriu naste monstrii. Ministrul vrea acum sa-i imparta pe elevi in buni si prosti inca de la primii pasi in scoala.

Daniel Funeriu se crede indreptatit sa clasifice copiii in prosti si destepti

In loc sa testeze stiinta de carte a colegilor sai politicieni (garantam rezultate de exceptie!), Daniel Funeriu vrea sa-i stigmatizeze pe copii inca din clasa I-a, punandu-le stampila „prosti”. Si asta pentru a rezolva repede „ecuatia” formata din notele foarte mari obtinute pe parcursul scolii si ratarea bacalaureatului de catre aceiasi elevi.

A-i cataloga pe copii este oricum mult mai simplu decat a-i obliga pe dascali sa noteze corect elevii, ignorand cadourile indesate de parinti pe sub catedra. In calculul ministerial nu intra nici reintroducerea examenelor in debutul fiecarui ciclu, varianta in care nu mai conteaza cat de mari sau de mici sunt notele primite la clasa, ci cunostintele ramase in mintea candidatilor. Nu, Funeriu tine mortis tot la modele straine, imposibil de aplicat de catre romani, dupa cum s-a demonstrat in 20 de ani.

Concret, Funeriu ii vrea pe elevi impartiti in categorii (cu rezultate slabe, medii si foarte bune), in asa fel incat orice nota care depaseste limita impusa sa poata alerta conducerea unitatii de invatamant. Surprinzator este ca unii sindicalisti sunt de acord cu ultima aberatie marca Funeriu. „Consider benefica aceasta masura, trebuie sa avem si o situatie scolara a elevilor cat mai aproape de adevar”, sustine  Marius Nistor. Parinti nu-i impartasesc insa entuziasmul, ci spun ca este pur si simplu o discriminare.

„Stigmatizare”, acuza si  Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei pentru Educare si Cercetare. Care crede si ca, odata aplicata stampila “prost” pe un copil, acesta „va ramane cu ea toata viata si va fi frustrat”. Iar cine-si aminteste cum “impusca” note la materiile care nu-l interesau, punandu-se cu burta pe carte doar la cele la care urma sa dea examen, nu poate sa nu fie de acord cu vocile care se ridica impotriva lui Funeriu.

author avatar
Simona Badulescu
504 afisari

3 COMENTARII

  1. vai de capul lui…nu ai ce sa le ceri…de aceea este scoala unde este…spre exemplu in anglia colegii nu isi stiu notele intre ei si nu exista astfel aceste vorbe…: tu esti mai prost ca mine, vai eu sunt mai destept ca tine! „Traiasca” Funeriu!

  2. Asa suntem noi romanii, frumosi si destepti…si
    de-aia ne merge asa bine…pe copiii astia nu i-a facut Funeriu…ar trebui sa ni-i asumam…daca faci parte din cei care nu au analfabetism functional, onorabil scriitor de articole, ar trebui sa distingi intre „copil prost” si „copil cu rezultate proaste”. Il compatimesc pe copilul tau, sincer…orice ar face scoala pentru el, tu ti-ai pus deja amprenta asupra viitorului lui…genetic si prin cei sapte ani de acasa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger