AcasăNewsMinistrul Finantelor: "Vrem un nou acord cu FMI"

Ministrul Finantelor: „Vrem un nou acord cu FMI”

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat, marti, ca Romania va solicita in mod sigur incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International.

Teodorovici sustine ca „vom solicita in mod oficial FMI, in cursul acestui an, sa demaram negocierile pentru un nou acord. Un acord cu FMI poate fi incheiat si fara participarea Comisiei Europene, acestea sunt acorduri diferite”.

Acordul ar urma sa fie unul de tip preventiv, cum de altfel Romania a mai incheiat cu FMI in ultimii ani. Ultimul acordat incheiat exclusiv cu FMI a fost incheiat in septembrie 2013 si a avut o valabilitate de 24 de luni. Valoarea acordului era de doua miliarde de euro, insa autoritatile de la noi nu au avut motive pentru a accesa fondurile respective.

Tot marti, Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a precizat ca „deficitul bugetar preconizat pentru 2016 este de 2,1% din PIB, daca nu sunt luate in calcul majorarile de salarii planificate in sectorul public. Dar chiar si cu aceste majorari de salarii in mod sigur ne vom incadra intr-un deficit bugetar de sub 3% din PIB, marja inteleasa cu creditorii externi”.

author avatar
Cristi Ionita
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger