AcasăNewsMinistrul Finanțelor, răspuns pozitiv la inițiativa COTAR

Ministrul Finanțelor, răspuns pozitiv la inițiativa COTAR

Ministrul Finanțelor, răspuns pozitiv la inițiativa COTARMinistrul Finanțelor, răspuns pozitiv la inițiativa COTAR (foto: Facebook)

Ministerul Finanțelor pune în transparență decizională proiectul de hotărâre de guvern pentru plafonarea prețurilor polițelor RCA timp de șase luni, a anunțat recent Adrian Câciu.

“Așa cum am promis, soluțiile care protejează populația și companiile sunt principala noastră preocupare!

Având în vedere situația dificilă cu care se confruntă milioane de persoane fizice și juridice, din cauza creșterii foarte ridicate a prețurilor la polițele de răspundere civilă auto, am decis, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și în urma dialogului cu transportatorii și Consiliul Concurenței, promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Actul normativ va fi pus astăzi în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor și avem convingerea că va fi adoptat în regim de upiața de asigurări RCArgență de către Guvern, astfel încât efectele să se reflecte rapid în piața de asigurări RCA și să conducă la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraților”, a precizat ministrul de Finanțe.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! Victorie COTAR: ASF plafonează prețurile RCA! 

COTAR amenință cu proteste în stradă/ Cer plafonarea prețurilor la asigurările RCA

author avatar
Andrei Coman
378 afisari

3 COMENTARII

  1. Din ce in ce mai ciudate ,,pietele” din Romania ! Intai cele din zona energiei electrice si a gazelor, acum RCA-ul. Recunosc ca sunt preturi speculative si nu fac nimic ?! Inseamna ca sunt cel putin partasi.

  2. 1. Le plafoneaza la ce? La ce a fost sau la „doamne fereste de si mai rau” ?
    2. Le plafoneaza 6 luni? Praf in ochi? Pai 6 luni inseamna doar 1/2 de RCA. Asta conteaza? Dupa asta conteaza !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate

În 2020 Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei, promitea, printr-o serie de mesaje electorale, rezolvarea rapidă a problemei termoficării și a traficului din București....

Burduja depune plângere penală, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale: „De cine le este frică nu vor scăpa”

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a anunțat că depune plângere penală. Totul, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale. „De cine le...
proger