AcasăNewsMinistrul Finantelor: "Impactul total al Noului Cod Fiscal este de 12 miliarde...

Ministrul Finantelor: „Impactul total al Noului Cod Fiscal este de 12 miliarde de lei”

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat ca, miercuri, Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala au fost adoptate pe articole.

Ministrul de Finante sustine ca „impactul bugetar al Codului Fiscal este de 12 miliarde de lei, dar important este ca deficitul sa fie sustinut sub 3%”.

Eugen Teodorovici se lauda ca „mentinem angajamentele prin acordurile cu FMI, CE si BM pentru ca este important sa avem acest Cod fiscal care duce la o crestere economica. Pentru 2016 estimarea e de 4%. Toate angajamentele, in special cele de reforma structurala,  se mentin si vor fi duse la bun sfarsit asa cum am spus ca vom face”.

Ministrul de Finante anunta ca TVA-ul va scadea, la 19%, incepand cu 1 ianuarie 2016, dar nu exclude posibilitatea ca acesta sa scada chiar inainte de 1 ianuarie 2016.

„Ne putem asuma decizia de a scadea TVA-ul inca dinainte de 1 ianuarie 2016. Insa totul se va face in functie de sumele necesare pentru rectificarea bugetara”, a afirmat Eugen Teodorovici.

In plus, ministrul de Finante da asigurari ca Loteria bonurilor fiscale se va desfasura in continuare, dar va avea loc conform noului sistem „respectiv 100 de castigatori pe luna, care vor imparti un milion de lei”.

author avatar
Cristi Ionita
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger