AcasăNewsMinistrul Finantelor din Guvernul Ungureanu, despre reintregirea salariilor bugetarilor: Se putea si...

Ministrul Finantelor din Guvernul Ungureanu, despre reintregirea salariilor bugetarilor: Se putea si voiam sa o facem

Ministrul Finantelor din Guvernul Ungureanu, Bogdan Dragoi, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Executivul din care a facut parte putea si urma sa reintregeasca salariile bugetarilor. Demersul ar fi urmat sa aiba loc incepand cu iunie 2012.

„Am vrut sa clarific situatia referitoare la marirea salariilor. Intotdeauna am vorbit despre o crestere din iunie. Suma neta este de 1,5 miliarde de lei, suma pentru reintregirea salariilor incepand cu iunie 2012”, a spus Dragoi.

„Inca de cand au fost taiate aceste salarii cu 25%, din 2010, au existat cateva principii. Primul a fost acela al revenirii si a fost decizia Curtii Consitutionale. A fost aceasta revenire partiala pe 1 ianuarie 2011, acum, in a doua etapa, asa cum a fost preconizata si estimata de Guvernul Ungureanu. A doua a fost acel raport unu din sapte  ce insemna o angajare in sistem la sapte plecari pe cale naturala si nu din cauza concedierii. (…) Nu ne imprumutam, banii vin din aceste venituri”, a detaliat ministrul Finantelor din Guvernul Ungureanu.

„Se putea si voiam sa o facem (reintregirea salariilor-n.r). Era intentia si a fost si anuntata”, a raspuns Dragoi unei intrebari venite din partea jurnalistilor.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, joi, ca a constatat, odata ce Florin Georgescu, ministrul desemnat al Finantelor din Cabinetul Ponta, a inceput „sa se uite prin hartii”, ca nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu ar fi prevazut bani pentru reintregirea salariilor. „Acum, cand Florin Georgescu a inceput sa se uite pe hartii, pe buget, rezulta foarte clar ca nici Guvernul Boc si nici Guvernul Ungureanu nu au prevazut bani pentru cresterea salariilor, nu au alocat niciun leu pentru restituirea sumelor incasate ilegal de la pensionari”, a spus Ponta.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger