AcasăNewsMinistrul Finantelor anunta: taxa de 2%. "Stabilita printr-o directiva europeana"

Ministrul Finantelor anunta: taxa de 2%. „Stabilita printr-o directiva europeana”

Ionut Misa a anuntat, seara trecuta, la TV, ca va fi o taxa, de 2%, pe care „o plateste angajatorul la fondul de salarii”. Aplicabila atat la stat, cat si in privat – „taxa de solidaritate”.

UPDATE: „Nu e vorba de o taxa noua, e o contributie”, a sustinut, in urma cu scurta vreme, de la Parlament, ministrul Finantelor. „Avem calculat si un impact bugetar (…) va fi aplicata cu data de 1 ianuarie 2018”, a mai anuntat Misa.

„E o taxa prevazuta la nivelul Comisiei Europene, nu e o taxa noua pe care o instituie Guvernul. (…) Exista o directiva europeana care ne obliga sa aplicam un anumit procent fondului de salarii. Si aceasta taxa nu poate fi eliminata sub nicio forma, fiind stabilita printr-o directiva europeana”, a sustinut Misa, miercuri seara, la Antena3.

sursa foto: captura video Antena3

143 afisari

3 COMENTARII

  1. Considerați că actualul ministru de finanțe ar trebui să fie preocupat îndeosebi de implementarea „split TVA”, nemailăsând un personaj nepregătit în domeniu fiscal ,precum Mihai Tudose, să facă afirmații referitoare la problematica fiscală ? Remarcați și că fiscalitatea este „atributul exclusiv” al guvernelor și nu al directivelor Uniunii Europene,?

  2. Considerați că actualul ministru de finanțe ar trebui să facă o „analiză”, pe care ar putea să o prezinte și în mod public, a felului în care firmele înscrise în declarațiile de interese ale politicienilor își achită obligaiile fiscale către bugetele publice și dacă respectivii politicieni s-ar putea afla în situații de incompatibilitate la votarea unor inițiative fiscale ale Ministerului de Finanțe, ce ar putea să nu le fie „convenabile” ?

  3. Când considerați că va oferi domnul ministru de finanțe o informare publică referitoare la felul în care firmele cu acțiuni la purtător își achită obligațiile către bugetele publice ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger