AcasăNewsMinistrul Finantelor: "20% dintre angajatii din administratie sunt ineficienti si vor zbura"

Ministrul Finantelor: „20% dintre angajatii din administratie sunt ineficienti si vor zbura”

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a pus piciorul in prag si a anuntat ca este pregatit sa curete sistemul administrativ.

Teodorovici este de parere ca „20% dintre angajatii din administratia publica sunt ineficienti si vor zbura. Ei trebuie sa paraseasca sistemul bugetar”.

De asemenea, ministrul Finantelor se vaita ca „sunt foarte multi angajati din sistemul de stat care la ora 16.00 sau poate chiar mai devreme rup usa. Iar din perioada petrecuta la birou aloca doar o ora sau maxim doua pentru indatoririle pe care le au. Ei bine, acestia trebuie sa plece din administratie”.

Pe de alta parte, Eugen Teodorovici ii lauda pe angajatii de la stat care „se sacrifica. Isi sacrifica vietile, familiile sau timpul liber. Ei nu petrec doar opt ore pe zi la birou. Sunt oameni care stau si 12 sau 14 ore pe zi la birou”.

Planul ministrului de Finante, conform digi24.ro, este ca „mai intai sa facem o analiza pe fiecare structura publica in parte. Sa vedem daca structura respectiva se justifica si daca functiile existente se justifica sau nu. Pentru ca sunt multe cazuri in care functiile de conducere se suprapun si astfel ajungem ca multi sa controleze si putini sa munceasca efectiv. Iar aici trebuie sa luam in calcul si faptul ca cei care controleaza au salarii mult mai mari decat cei care muncesc efectiv”.

author avatar
Cristi Ionita
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger