AcasăNewsMinistrul Virgil Popescu, la cuțite cu ANRE şi „băieții deștepți” din Energie!...

Ministrul Virgil Popescu, la cuțite cu ANRE şi „băieții deștepți” din Energie! Guvernul Cîțu intervine brutal în piață!

curentul Ministrul Energiei s-a enervat: ameninţă ANRE şi spune cum va prelua Guvernul liberalizarea pieței!

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a prelungit până la 31 martie 2021 perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare a energiei pe piaţa concurenţială, au declarat reprezentanții instituției.

Anunțul venise în condițiile în care piaţa de electricitate a devenit complet liberalizată începând de la 1 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că românii nu mai plătesc preţuri stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ci trebuie să compare şi să-şi aleagă de pe piața liberă oferta care li se potriveşte cel mai bine.

Virgil Popescu spune că prelungirea termenului nu este o soluţie

Virgil Popescu a spus că trecerea automată din piața reglementată în piața serviciului universal nu este o „trecere normală, este un abuz de poziție dominantă pe care furnizorii îl folosesc”.

Nu pot să am eu monopol de șase milioane de clienți pe care îi gestionez cum vreau și, dacă eu mâine spun că trec în regim concurențial, îi duc întâi prin serviciul universal care este mai scump – eu stabilesc că e mai scump cu 26% la anumiți furnizori, cu 15-20% la alții – și-i las pe acești 6 milioane să opteze într-o lună, două, trei. Oricum e foarte puțin, nu se vor muta”, a afirmat Popescu la postul Digi24.

Guvernul ar putea interveni peste ANRE

Ministrul energiei a delarat că a discutat marți cu conducerea ANRE, căreia i-a spus că prelungirea termenului pentru trecerea la un furnizor de electricitate nu este soluția și că va interveni la nivelul Guvernului.

Mai las ANRE să se mai gândească, dar am afirmat că după 15 ianuarie, în Guvern vom acționa, modificând legea energiei electrice și a gazelor naturale, să stabilim clar cum facem această liberalizare.

Dacă ANRE este cel care trebuie să reglementeze această liberalizare, nu poate s-o facă, o să vin cu o propunere foarte clară. Le ofer să intre direct pe prețul concurențial cel mai ieftin al furnizorului actual, și dacă nu le convine, se pot schimba.

Furnizorul trebuie să înțeleagă clientul și să-i ofere cel mai bun preț, nu să-l lase pe client în preț scump, și să aștepte daca optează sau nu, pentru că omul e conservator din fire„, a mai declarat Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan
506 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce liberalizare.?
    Hidrocentralele au fost construite în „comunism”nu pe bani europeni.
    Electricitatea produsa de ele aparține poporului român,Nu italienilor,nemților,francezilor si UE.

  2. Anonim, scuza-mi intrebarea. Dar tu crezi ca noi am fost acceptati in M.u.e deoarece suntem frumosi si destepti si avem un tunel de sub Bucegi care ajunge in Egipt? Suntem cei mai prosti din curtea scolii, o piata ieftina de desfacere si forta de munca. Restul este tacere. Dar sa nu uitam cuvintele lui Tutea / In fata lui D-zeu , geniul este varul primar al idiotului/.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger