AcasăNewsMinistrul Energiei: "Nu sunt probleme in aprovizionarea cu gaze naturale"

Ministrul Energiei: „Nu sunt probleme in aprovizionarea cu gaze naturale”

Gazprom, gigantul rus, a redus exportul de gaze catre statele UE, ca masura la sanctiunile impuse de Comisia Europeana impotriva Federatiei Ruse, vineri dimineata.

Informatia a fost confirmata de Razvan Nicolescu, ministrul Energiei, acesta precizand ca Gazprom a hotarat reducerea cu 5% a exportului de gaze naturale catre Romania si ca exista posibilitatea ca partea rusa sa mai reduca, cu 9%, exportul de gaze naturale catre tara noastra.

Cu toate acestea, ministrul Energiei da asigurari ca populatia nu trebuie sa se teama de o eventuala problema in alimentarea cu gaze naturale, in conditiile in care sezonul friguros bate la usa.

„Nu exista niciun risc ca populatia Romaniei sa fie afectata de vreo intrerupere cu furnizarea de gaz, pe perioada de iarna, indiferent de evolutiile din regiune. Nu se impune sa luam nicio masura suplimentara pentru a preintampina aparitia unei probleme la aprovizionarea cu gaz”, a declarat Razvan Nicolescu, potrivit realitatea.net.

Ministrul Energiei a precizat ca nu exista motive de ingrijorare si ca singura masura luata de oficialitatile romane a fost anuntarea, verbala si in scris, a Comisiei Europene in legatura cu situatia aparuta. De altfel, masura este una standard pentru toate tarile Uniunii Europene.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger