AcasăNewsMinistrul Energiei, după incendiul de la Petromidia: Nu vor fi probleme cu...

Ministrul Energiei, după incendiul de la Petromidia: Nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu produse petroliere până când va reporni rafinăria

Ministrul Energiei, după incendiul de la Petromidia: Nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu produse petroliere până când va reporni rafinăria (sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

Liberalul aflat în fruntea Ministerului Energiei a ținut să transmită un mesaj după cele întâmplate vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia, din Năvodari.

Un om a murit, iar mai multe persoane au ajuns în grija medicilor, ca urmare a exploziei urmate de un incendiu violent care au avut loc la rafinăria din județul Constanța. Doi dintre răniți au fost aduși cu elicopterul în Capitală. Norul de fum a fost vizibil de la o distanță mare, fiind observat inclusiv de turiștii aflați pe plajă.

Popescu: Vreau să le mulțumesc salvatorilor

(sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

Prin intermediul unui mesaj transmis vineri seară târziu pe pagina sa de Facebook, Virgil Popescu a adresat condoleanțe familiei bărbatului care a pierit în urma tragediei. Și mulțumiri salvatorilor care au acționat la fața locului, pentru a pune capăt vâlvătăii iscate de explozie, dar și celor care i-au îngrijit pe răniți. ”Totodată, le doresc însănătoșire grabnică celor patru colegi, care au fost răniți. Sper că nu vom mai avea parte de astfel de incidente nefericite. Vreau să le mulțumesc salvatorilor care astăzi au intervenit pentru a stinge incendiul, dar și celor care au asigurat îngrijirile medicale”, a transmis Popescu.

Mai mult, în așteptarea concluziilor anchetei derulate în acest caz, oficialul guvernamental a mai transmis o precizare importantă. ”Așteptăm rezultatul anchetei și îi asigurăm pe români că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu produse petroliere până când va reporni rafinăria”, a scris Virgil Popescu pe rețeaua de socializare amintită.

A fost Plan Roșu de intervenție

Pompierii au intervenit de urgență, vineri la prânz, după ce s-a aflat că la Rafinăria Petromidia, din Năvodari, a izbucnit un incendiu. ”În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.

Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată”, au transmis reprezentanții ISU Constanța, pe pagina oficială de Facebook.

Pompierii constănțeni au fost ajutați de colegi de-ai lor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din alte județe. La fața locului a ajuns și secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger