AcasăNewsMinistrul Energiei anunţă că trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia...

Ministrul Energiei anunţă că trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia şi cere demisii după cumplitul accident din Gorj

sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

Virgil Popescu a anunțat că va trimite miercuri Corpul de Control al Ministerului Energiei pentru a face verificări la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de la cariera Jilţ Sud, soldat cu trei decese și rănirea mai multor mineri. Și a cerut demisii după cumplitul accident de marți.

Aflat, marți seară, în județul Gorj, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut o serie de declarații în fața presei. „Am vorbit deja cu şeful Corpului de Control al Ministerului Energiei şi mâine o echipă formată din trei va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securităţii în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile.

Este o anchetă administrativă pe care noi dorim să o facem în paralel cu ancheta pe care Parchetul o face împreună cu ITM-ul, cu Poliţia”, a anunțat Popescu.

Ministru: Asemenea tragedii nu trebuie să se mai repete

Ar urma să apară schimbări în funcții după accidentul cumplit de la cariera gorjeană, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai producă. „Am cerut deja conducerii companiei Complexului Energetic Oltenia schimbarea de urgență de mâine (miercuri-n.red.) a directorului sucursalei miniere (…) şi a şefului carierei de la Jilţ Sud, pentru că asemenea tragedii nu trebuie să se mai repete şi cei care sunt responsabili trebuie să-şi ia toate măsurile în aşa fel încât o tragedie de acest fel să nu se mai repete niciunde”, a spus ministrul Energiei.

Popescu a estimat că ancheta administrativă „nu va dura foarte mult”.

Întrebat ce aşteptări are de la Corpul de Control dacă a cerut să fie demişi şeful sucursalei miniere, şeful EMC şi şeful carierei, ministrul a precizat: „Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-şi piardă funcţiile deci acest lucru este normal, nu aştept raportul Corpului de Control pentru acest lucru, vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”.

Trei oameni au murit în urma accidentului de la cariera gorjeană

După producerea accidentului de la cariera Jilț Sud, de la nivelul Complexului Energetic Oltenia s-a transmis un comunicat. Iată ce s-a anunțat:

„In data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, in perimetrul carierei Jilt Sud, personalul care a participat la interventia mecanica la Excavatorul 1400-05 a urcat intr-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu.
In timpul coborarii pe o panta, inaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod si a cazut peste transportor, impactul soldandu-se cu 16 victime. Printre acestea se numara 14 salariati ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.
Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate si stabilite cu exactitate cauzele si imprejurarile producerii acestuia.

Conducerea si colectivul CE Oltenia isi exprima regretul fata de tragicul eveniment care a avut loc si transmite sincere condoleante familiilor indurerate”.

author avatar
Andrei Coman
176 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger