AcasăNewsMinistrul Energiei, anunț de ultimă oră: Ce se întâmplă cu sprijinul pentru plata energiei electrice...

Ministrul Energiei, anunț de ultimă oră: Ce se întâmplă cu sprijinul pentru plata energiei electrice și a gazelor

pret-energie-electricaCe măsuri au luat autorităţile după ce Electrica a "uitat" să emită facturile către clienţi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că normele de aplicare a legislaţiei privind acordarea de sprijin pentru achitarea facturilor la energia electrică şi gaze sunt gata și se vor publica în Monitorul Oficial zilele următoare.

„Lucrurile sunt foarte clare: factura lunii octombrie vine în cursul lunii noiembrie, factura lunii noiembrie vine în cursul lui decembrie, deci nu are cum să vină factura lunii noiembrie tot în cursul aceleiaşi luni, pentru că trebuie să aşteptăm să se citească sau să se estimeze sau să se autocitească consumul aferent. Facturile de obicei aferente lunii noiembrie vin la începutul lunii decembrie”, a reamintit ministrul Energiei, Virgil Popescu, joi seară, la Realitatea Plus.

Tentativele unor furnizori

Acesta susține că au existat tentative ale unor furnizori să factureze două-trei-patru-cinci zile din luna noiembrie în cursul lunii noiembrie.

”Eu le-am transmis că nu au cum să factureze de la începutul lui noiembrie în cursul lui noiembrie şi spuneam că nu au fost finalizate normele pentru aplicarea acelor discounturi şi le-am transmis că avem un termen de 15 zile, conform legii, să facem normele. Legiuitorul a dat acest termen, tocmai considerând că consumul lunii noiembrie facturează la începutul lunii decembrie”, a mai spus ministrul Energiei.

Virgil Popescu spune că normele sunt gata, au fost discutate joi şi au fost analizate cu Ministerul de Finanţe şi cu Ministerul Muncii. Așadar, în câteva zile vor fi publicate şi furnizorii vor şti exact ce trebuie să facă.

Populația nu va plăti mai mult decât anul trecut

Ministrul oferă asigurări populației că nu are motiv de îngrijorare în privinţa facturilor la electricitate pentru că nu vor plăti mai mult decât în luna decembrie a anului trecut. Preţul la energie a fost plafonat la un leu pe kWh, iar consumatorii care consumă cel mult 300 de kiloWatt lunar, plus o marjă de 10 la sută din acest consum energie electrică şi până în 200 de metri cubi de gaze naturale, cu o marjă de 10 la sută vor primi discounturi suplimentare.

author avatar
Alina Costache
457 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu avem ba nevoie de ajutoare vrem sa fie ca inainte de manaria lui catu tradatorul sa schimbe regula si sa mai distruga bugetul nstional sa dea cica compensatiile care nu pot saracii sa si achite maririle aberante care e de fapt e furt!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger