AcasăNewsMinistrul Educatiei: Subiectele au fost neadecvate

Ministrul Educatiei: Subiectele au fost neadecvate

Afisarea rezultatelor de la Bacalaureat 2012 a adus dezamagirea atat in randul elevilor, cat si in cel al oficialilor Ministerului Educatiei, ministrul Ecaterina Andronescu declarand ca subiectele gresit realizate sunt vinovate pentru rezultatele de la Bacalaureat.

Notele de probele scrise ale Bacalaureatului 2012 au produs uimire si dezamagire in randurile elevilor si parintilor acestora, dar si al reprezentantilor Ministerului Educatiei, acestia cautand vinovati pentru rezultatele dezastruoase inregistrate la Bacalaureat.

„Ca sa nu mai decontam asemenea rezultate, trebuie sa amelioram asemenea rezultate. Cred ca trebuie sa gandim masuri. Eu vorbesc de inadecvarea subiectelor si cred ca asta s-a intamplat. Nu poti sa dai unor elevi care au avut mai putine ore de matematica pe tot timpul liceului, subiecte mai grele decat cei care au avut doua-trei in plus. In mod clar pentru liceele tehnologice trebuie sa gandim un bacalaureat adecvat, care este ponderea maxima a disciplinelor pe care ei le parcurg , a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Realitatea TV.

Si Liviu Pop, fostul ministru interimar al Educatiei, a gasit vinovatii in privinta rezultatelor catastrofale de la BAC, procedul de promovabilitate fiind la nivel national de sub 50%, acesta acuzandu-i pe profesori ca nu-si dau interesul in pregatirea examenului de bacalaureat.

„Au fost aceleasi conditii ca anul trecut, subiectele au fost facute de aceleasi persoane ca anul trecut. Eu cred ca rezultatele vor fi asemanatoare cu cele de anul trecut. E timpul sa ne trezim si sa modificam foarte repede tot ceea ce inseamna programe scolare si tot ceea ce inseamna examen de bacalaureat. In sensul acesta o modificare a legii educatiei se impune”, a spus fostul ministru interimar.

author avatar
Ionut Zgimbau
822 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger