AcasăNewsMinistrul Educatiei: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de...

Ministrul Educatiei: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat

Remus Pricopie spune cat se poate de clar: absolventii de liceu care nu au diploma de BAC nu se pot inscrie la facultate.

Cu alte cuvinte, daca nu au trecut „examenul maturitatii”, absolventii celor 12 clase nu pot opta pentru inscrierea in invatamantul superios. Ministrul Educatiei a tinut sa faca aceste precizari, prin intermediul unui comunicat, pentru a lamuri aceasta situatie, avand in vedere ca recent s-au facut speculatii pe acest subiect. „Avand in vedere informatiile false, vehiculate de unele surse media, in legatura cu posibilitatea tinerilor fara diploma de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licenta, doresc sa fac urmatoarele precizari: Nimeni nu se poate inscrie la facultate si nu poate dobandi statutul de student, nicaieri pe teritoriul Romaniei, fara diploma de Bacalaureat sau adeverinta care sa ateste sustinerea si absolvirea examenelor de Bacalaureat”, precizeaza Pricopie.

Absolventilor de liceu care nu au trecut Bacalaureatul le ramane optiunea sa se inscrie la colegii, respectiv la scoli postliceale. „Sintagma de «colegiu», care apare in Ordonanta de Urgenta, are acelasi sens cu acela de «scoala postliceala», cu diferenta ca aceasta forma de invatamant poate fi organizata si de universitati”, explica ministrul, insistand ca persoanele care se inscriu in colegii gazduite, ca spatiu, de facultati, nu au automat si calitate de student.

Odata ce au absolvit cursurile unui colegiu, cursantii primesc o diploma de certificare a calificarii profesionale, nu una care ar putea echivala cu un program de licenta, se mai arata in documentul citat.

Sursa foto: Facebook/Remus Pricopie

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger