AcasăNewsMinistrul Educatiei, Ioan Mang, verificat oficial la plagiat

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, verificat oficial la plagiat

(foto: manager.ro)

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, este verificat de Comisia de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in urma unor sesizari de plagiat, depuse atat pe numele lui cat si al sotiei acesteia.

(foto: manager.ro)

Mang a fost parat la aceasta comisie de catre Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei pentru Educatie si Cercetare EDU CER. Pe de alta parte, PDL a insistat, miercuri, ca intreaga opera a noului ministru al Educatiei „este un plagiat de duzina” si prin urmare acesta ar trebui sa demisioneze. Emil Boc a prezentat cu aceasta ocazie un articol al lui Ioan Mang pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care ar fi fost copiat dupa un alt articol stiintific al unor japonezi. „Demisia este necesara si evidenta. Este inadmisibil sa ai in fruntea Ministerului Educatiei un om care din nefericire a fost promovat pe baza de plagiat”, a spus Emil Boc.

In apararea sa, ministrul considera ca nu este un plagiat, ci doar un razboi politic. „Nu e vorba de niciun plagiat. Este vorba de teama unora care au patronat acest minister ca au pierdut controlul asupra lui si, intr-adevar, l-au pierdut. (…) De fapt, scopul lor este unul singur: sa creeze haos in sistemul educational cu doua saptamani inainte de a incepe bacalaureatul special si cu o luna inainte de a incepe examenul de bacalaureat. Categoric, este o actiune politica”, a explicat Ioan Mang.

author avatar
Ciprian Purice
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger