AcasăNewsMinistrul Educatiei: "In curand se va invata de pe manuale digitale"

Ministrul Educatiei: „In curand se va invata de pe manuale digitale”

Desi a fost pus la zid de premierul Victor Ponta, din cauza problemelor intampinate de elevi la inceputul de an scolar, Remus Pricopie, ministrul Educatiei, nu dezarmeaza.

Mai intai, Pricopie s-a aparat sustinand ca „subiectul manualelor este unul extrem de complicat. In ultimii zeci ani, Ministerul Educatiei nu a aprobat nicio procedura de improspatare a manualelor. De aceea avem in sistem inclusiv manuale vechi de 14-15 ani”.

Apoi, conform B1 TV, Pricopie s-a plans ca a cazut la mijloc intr-un adevarat razboi al editurilor. Iar, in opinia ministrului, cel mai mult au de pierdut elevii „pentru ca interesul lor piere, de cele mai multe ori, in fata intereselor comerciale”.

In cele din urma, Remus Pricopie a dat asigurari ca, in cel mai scurt timp, elevii vor invata de pe manuale digitale.

”Sunt o serie de etape procedurale care au impiedicat semnarea contractelor inainte de 15 septembrie. Intr-un timp foarte scurt, manualele digitale, care inseamna de fapt manualul vechi plus componenta digitala a fiecărui manual, vor fi in scoli. Pana atunci, manualele vechi functioneaza in unitatile de invatamant”, a fost mesajul transmis de ministrul Educatiei.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger