AcasăNewsMinistrul Educatiei: "Examenul de Bacalaureat nu este relevant. Trebuie revizuita programa"

Ministrul Educatiei: „Examenul de Bacalaureat nu este relevant. Trebuie revizuita programa”

Ceea ce anticipau multi este pe punctul de a se petrece, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, subliniind faptul ca Invatamantul are nevoie de o noua schimbare.

Fiecare ministru al Educatiei de dupa Revolutie si-a pus amprenta, intr-un mod mai degraba defectuos, asupra sistemului, iar Sorin Cimpeanu, actualul ministru, inca nu reusise sa „impresioneze” pana acum.

A venit momentul ca ministrul actual sa iasa la rampa. Desi in tara noastra s-au inregistrat rezultate mult mai bune la examenul de Bacalaureat de anul acesta, fata de cel de anul trecut, Sorin Cimpeanu este nemultumit.

„Examenul de Bacalaureat, in opinia mea, asa cum e el acum, nu este relevant pentru capacitatile unui absolvent. Nu este ceea ce ne dorim, pentru ca nu avem o programa asa cum ne dorim. Ea trebuie schimbata, revizuita, in momentul in care vom avea un continut al materiei predate asa cum ne dorim, putem sa avem si un Bacalaureat care sa fie atat de relevant pe cat ne dorim pentru mediul socioeconomic, pentru viata profesionala a absolventilor”, a spus Sorin Cimpeanu, conform B1 TV.

Ministrul a tinut sa ofere asigurari ca „subiectele de anul acesta nu au fost mai usoare decat cele de anul trecut”, dar si sa precizeze ca „nu au fost factori care sa ajute la o rata de promovare mai mare”.

author avatar
Cristi Ionita
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger