AcasăNewsMinistrul Educației, despre creşterea numărului de cazuri de Covid: „Școlile nu sunt...

Ministrul Educației, despre creşterea numărului de cazuri de Covid: „Școlile nu sunt focare”

eleviMinistrul Educației, despre creşterea numărului de cazuri de Covid: „Școlile nu sunt focare”

Autoritățile au închis școlile pentru că le considerau focare de Covid-19. Dar un studiu din Marea Britanie, țară unde a apărut o nouă tulpină de coronavirus, sugerează că acestea nu joacă un rol major în răspândirea Covid-19.

Cercetătorii spun că nu există dovezi semnificative care să sugereze că elevii care participă la cursuri, în special în şcolile primare. Această părere o împărtășește și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care susține că nu există o legătură strânsă între creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi deschiderea şcolilor.

„Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare”, a declarat ministrul la Știrile Pro TV.

Aproape 260 de infectări la 3 milioane de elevi

Sorin Cîmpeanu a adăugat că şcolile nu sunt focare, dar mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie la creşterea numărului de cazuri. Oficialul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andreea Vlad
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger