AcasăNewsMinistrul Educatiei, anunt privind subiectele la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat

Ministrul Educatiei, anunt privind subiectele la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a afirmat luni ca subiectele de la examenele de evaluare nationala a elevilor de clasa a VIII a si la bacalaureat, anul acesta, vor fi la fel de dificile sau de usoare precum cele de anul trecut.

„Am avut ani in care examenele, fie de evaluare nationala, fie de bacalaureat, au fost concepute ca si cum ar fi olimpiade nationale. Un profesor invata din primul an de facultate ca evaluarea se face la nivelul clasei, si nu in functie de cei mai buni cinci elevi din clasa. Asta se intampla. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelasi tip, nu cred ca vor fi mai usoare, nu cred ca vor fi mai grele”, a declarat Pricopie la Palatul Parlamentului, unde a participat la sedinta grupului PSD din Senat.

Ministrul a subliniat ca le-a cerut inspectorilor scolari sa interzica orice practica de colectare de bani. „Am cerut inspectorilor sa verifice respectarea legalitatii, sa interzica orice practica de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu exista subiectul ‘protocol’. Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului”, a aratat ministrul Educatiei.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger