AcasăNewsMinistrul Educatiei a demisionat. Nicio pierdere !

Ministrul Educatiei a demisionat. Nicio pierdere !

Dupa „genunchele” in gura Educatiei a plecat si ministrul „pamblica”

Asta pentru ca, alaturi de predecesorul Liviu Pop „genunche”, posesor al unui inventar de gafe impresionant, si Valentin Popa s-a remarcat prin numeroase asalturi impotriva  limbii romane, mai rusinos, chiar  si dezacorduri flagrante, inclusiv laude la adresa noilor manuale, pline de greseli.

Dupa genunchele in gura Educatiei a plecat si ministrul pamblica

Soarta ministrului Popa, numit la acest portofoliu, in Guvernul Dancila, in ianuarie 2018, a fost decisa la o discutie cu Liviu Dragnea alaturi de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, liderul grupului PSD de la Camera Deputatilor, Daniel Suciu, dar si Florin Iordache si Darius Valcov.  De altfel, Valentin Popa se afla pe lista remaniabililor, aparuta dupa CEx-ul PSD, cand Dragnea s-a aratat nemultumit de anumiti ministri. A pus umarul si liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a solicitat saptamana trecuta remanierea ministrului Educatiei pentru ca a luat doua decizii cu care UDMR nu a fost de acord. Este vorba de invatarea limbii romane la clasele primare din scolile cu predare in limba materna si recunoasterea comasarii Universitatii „Petru Maior” cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures. “Consider ca limba romana si Romania nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predarii limbii romane la aceste clase de catre invatatorii care sustin orele in limbrile minoritatilor nationale”, a spus Popa dupa ce si-a depus demisia, in timp ce Liviu Dragnea a precizat ca Hunor are dreptate cand cere remanierea ministrului Educatiei si ca nu numai UDMR este nemultumita de ordonanta cu privire la predarea limbii romane la clasele maghiare, ci toate minoritatile.

“Manualele scolare este un subiect intens”

Zicerea de mai sus face parte din lupta asidua pe care fostul rector  al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava o duce cu limba romana. Sa mai amintim si alte balbe ale domnului profesor Popa, mai ales ca taman el le-a transmis elevilor “sa vorbeasca cat mai bine limba romana, daca se poate, perfect”. “Ma bucur ca am ajuns ziua in care sa tai pamblica la acest Book Cafe”, „le sunt in acest moment interzise accesul la o astfel de finantare”, „in prima treime a intregii promotii care au terminat universitatea” si „celalanti cetateni” sunt cateva dintre perlele cu care Valentin Popa scoboara din fruntea Educatiei si intra in istoria repetentilor.

author avatar
Andrei Coman
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger