AcasăNewsMinistrul Educaţiei a anunţat ce decizie s-a luat în ceea ce priveşte...

Ministrul Educaţiei a anunţat ce decizie s-a luat în ceea ce priveşte grădiniţele şi creşele. Cîmpeanu: „Ne-am asumat!”

elevi

Ministrul Educației a oferit explicații referitor la deschiderea grădiniţelor şi creşelor, după ce în spațiul public au apărut mai multe discuții pe această temă. Unitățile de învățământ preșcolar rămân deschise indiferent de rata incidenţei, a punctat Sorin Cîmpeanu.

„Discuţiile au fost purtate cu Ministerul Sănătăţii, INSP, CNSU. Ministerul Educaţiei a avut punctul de vedere conform căruia la grădiniţe e stupid, e o nerozie să îţi imaginezi că poţi avea învăţământ online. Din acest motiv, împreună cu decidenţii, cei care am semnat ordinul de ministru, ne-am asumat ca grădiniţele şi creşele să rămână deschise.

De asemenea, învăţământul special precum şi activităţile de terapie pentru toţi copii cu cerinţe educaţionale speciale, pentru care aceste activităţi de terapie sunt un mod de a învăţa să supravieţuieşti, se vor derula şi la incidenţa peste 6 la mie”, a explicat, duminică seara, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

Rămâne totuși nerezolvată problema lucrărilor de reabilitare din școli. Dar ministrul Educaţiei susține că a primit asigurări din partea autorităţilor locale că șantiere vor dispărea la timp în toate unităţile de învăţământ.

Deschiderea școlilor, blocată de lucrările de reabilitare

„Din datele de astăzi avem asigurări că lucrările se vor încheia la timp în toate şcolile. Acestea sunt asigurările date de autorităţile locale care au contractele semnate cu prestatorii de servicii pentru reabilitarea şcolilor pe parcursul perioadei de vacanţă. Sunt asigurări date de echipele mixte formate din reprezentanţi ai prefecturilor, autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare în fiecare judeţ şi direcţiilor de sănătate publică. Sper să fie aşa cum ne-au asigurat. Am semne de întrebare bazate pe experienţe anterioare, dar nu avem altceva decât să verificăm, să susţinem, să cerem. Nu suntem parte a acestor contracte”, a spus Cîmpeanu.

El a amintit că sunt 30 de milioane de măşti de protecţie în contextul începerii noului an şcolar. „Din altă perspectivă, din asigurarea măştilor de protecţie, am centralizat la nivelul ţării, la nivelul fiecărui judeţ au fost raportate stocurile de măşti. Avem 30 de milioane de măşti”, a mai spus ministrul.

author avatar
Andreea Vlad