AcasăNewsMinistrul Educatiei: "3.500 de profesori nu au pregatirea necesara pentru a intra...

Ministrul Educatiei: „3.500 de profesori nu au pregatirea necesara pentru a intra la clasa”

In ziua in care a inceput un nou An Scolar, Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a tinut sa traga un semnal de alarma.

Cimpeanu sustine ca, desi numarul de profesori titulari a crescut anul acesta, fata de anul trecut, ajungand la 82%, Romania se bazeaza in continuare pe profesori ce reprezinta, de fapt, personal calificat.

Procentul celor care predau in scoli, desi nu au pregatirea necesara, este unul care pare mic, 1,6%, dar in conditiile in care vorbim de peste 200.000 de posturi disponibile, reiese ca Romania are, in acest moment, in jur de 3.500 de profesori care nu au pregatirea necesara pentru a intra la clasa.

„1,6% din totalul celor 212.000 de posturi de cadre didactice existente la nivelul sistemului national de invatamant preuniversitar sunt ocupate cu personal necalificat. Poate parea un procent mic, dar este vorba de aproape 3.500 de colegi care nu au pregatirea necesara pentru a intra la clasa si acest lucru constituie o preocupare a Ministerului Educatiei”, anunta Sorin Cimpeanu.

In plus, cel putin 16% dintre profesori sunt suplinitori, personal disociat sau personal pensionat, iar ministrul Educatiei sustine ca singura solutie pentru a remedia aceasta situatie este „un sistem de salarizare suficient de atractiv pentru a permite accesul in sistemul de educatie al celor mai performanti absolventi ai invatamantului superior”.

author avatar
Cristi Ionita
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger