AcasăNewsMinistrul Economiei vorbește despre producția de măști de protecție în România

Ministrul Economiei vorbește despre producția de măști de protecție în România

Vești bune din direcția Guvernului, după ce în ultimele zile măștile sanitare au lipsit din farmacii, în contextul în care în România s-au înmulțit diagnosticele pozitive la infecție cu noul corinavirus. Marți, se știa că la nivel național sunt 184 de cazuri confirmate.

Virgil Popescu, oficialul aflat în fruntea Ministerului Economiei, a anunțat că în curând, în țara noastră va începe producția de măști, dar și de combinezoane și biocide. „Sunt optimist că vom reuși să producem săptămâna viitoare sau la sfârșitul săptămânii viitoare prima mască de protecție în România. Sunt mai multe companii interesate. (…) Împreună cu Ministerul de Finanțe vom pune la dispoziție sprijinirea mediului de afaceri, credite preferențiale pentru asemenea tipuri de producție. Și cred că vom putea spune, cât de curând, că în România începe producția de materiale esențiale: atât de măști și combinezoane, cât și de biocide, pentru că și ele sunt foarte necesare în această perioadă”, a anunțat ministrul Economiei, marți, la postul B1TV.

În acest sens, Popescu a precizat că se ia în calcul și varianta ca fabrici închise să fie repornite, pentru a se putea produce astfel de materiale sanitare. „Luăm în calcul orice scenariu, inclusiv repornirea unor fabrici închise care pot ajuta la producția de materiale sanitare. Suntem în celulă de criză permanent și discutăm absolut toate scenariile. Dacă va fi nevoie de construcția unei capacități de producție, o vom face. Dacă va fi nevoie de rechziționarea unei capacități de producție, o vom face”, a asigurat ministrul.

sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

213 afisari

1 COMENTARIU

  1. DE RASUL CURCILOR ,MARE SI EXTRAORDINARA PRODUCTIE !! .mai naucilor dupa ce-ati distrus o intrega economie va laudati cu o carpa incretita si un elastic de bracinar ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă

Campanie electorală "murdară" în SUA. S-au scos armele "grele". Donald Trump l-a numit din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas,...

Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează

Noua Lege a Pensiilor 2024 vine cu veşti foarte bune pentru o animită categorie de români. Ei vor beneficia de o creștere de 80%...
proger