AcasăNewsMinistrul Economiei: Raspund cu functia daca privatizarea Oltchim esueaza

Ministrul Economiei: Raspund cu functia daca privatizarea Oltchim esueaza

(foto: sigheteanul.ro)

Ministrul Economiei a anuntat ca va raspunde cu functia pe care o detine daca privatizarea combinatului Oltchim va esua din cauza ministerului pe care il conduce.

(foto: sigheteanul.ro)

Dan Chitoiu, ministrul Economiei, a declarat, luni, ca licitatia privind privatizarea combinatului Oltchim este corecta din punct de vedere legal, motiv pentru care, in cazul in care procesul nu va fi finalizat din cauza ministerului care se afla sub conducerea sa, va raspunde cu functia.

„Criteriile de eligibilitate au fost stabilite si trebuie sa tinem cont ca de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana nu mai avem voie sa punem conditionalitati de niciun fel, conditionalitati legate de calitatea participantilor si nici privind mentinerea numarului de locuri de munca sau alte investitii necesare efectuate in companiile respective” a spus ministrul Economiei, citat de b1.ro.

Conform lui Daniel Chitoiu doar el poate fi considerat vinovat in cazul in care licitatia nu se va finaliza din cauza ministerului, motiv pentru care va raspunde cu functia pe o detine in acest moment.

„Raspund cu functia daca privatizarea esueaza din vina noastra” a declarat ministrul Economiei.

Potrivit demnitarului raspunsul privind privatizarea Oltchim va fi oferit in maxim 10 zile, timp pe care Dan Diaconescu il are la dispozitie ca sa vireze cei 203 milioane de lei.

„La data semnarii contractului, Dan Diaconescu trebuie sa vireze banii”, a spus ministrul Economiei.

author avatar
Ionut Zgimbau
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger