AcasăNewsMinistrul de Justitie si-a luat-o in freza de la europeni

Ministrul de Justitie si-a luat-o in freza de la europeni

Partenerii europeni nu-l lasa pe Titus Corlatean sa puna gheara pe judecatorii constitutionali

Fortat de reactiile externe pro-CCR, Titus Corlatean a dat inapoi si a retras plangerea depusa contra judecatoarei constitutionale Iulia Motoc, pe care o acuza de incompatibilitate.

Partenerii europeni nu-l lasa pe Titus Corlatean sa puna gheara pe judecatorii constitutionali

CCR a confirmat, ieri, retragerea oficiala a sesizarii depuse de Ministerul Justitiei pastorit de Corlatean. ”Trebuie sa redefinim Constitutia si CCR, dar intr-o perioada de calm”, a incercat Corlatean sa o dea la intors.

Reamintim ca Ministerul Justitiei a reclamat-o pe judecatoarea Iulia Motoc imediat dupa ce CCR a decis ca presedintele si nu premierul trebuie sa reprezinte tara la Consiliul European. Decizie pentru care pesedistul Titus Corlatean a incercat sa elimine doi dintre membri Curtii, respectiv pe Augustin Zegrean si Iulia Motoc, amandoi fiind acuzati ca s-ar afla in stare de incompatibilitate. Demersul politicianului s-a izbit insa de criticile forurilor europene, care, alertate chiar de CCR, i-au avertizat pe guvernantii de la Bucuresti ca atacurile din partea Guvernului si ale altor autoritati publice la adresa Curtii nu sunt compatibile cu exercitiul democratic.

author avatar
Simona Badulescu
710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger