AcasăNewsMinistrul de Finante nu se teme de remaniere: "Sunt aici sa-mi fac...

Ministrul de Finante nu se teme de remaniere: „Sunt aici sa-mi fac treaba pana la capat”

Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, se afla pe lista neagra a premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a anuntat ca va propune o restructurare a Guvernului.

Cu toate acestea, Ioana Petrescu este increzatoare in sansele ei de a ramane ministru si spune ca „sunt aici sa-mi fac treaba pana la capat”.

Ministrul de Finante a precizat ca nu se teme de o restructurare si a anuntat ca „vom continua sa definitivam rectificarea bugetara si sa definitivam bugetul pentru anul viitor”.

In plus, Ioana Petrescu a anuntat ca Romania trebuie sa mareasca cheltuielile militare „pentru a ne respecta angajamentele avute, dar si in contextul conflictului din Ucraina”.

Propunerea ministrului de Finante este de a acorda un plus de 0,3% din PIB catre Armata. „Unul din punctele de discutie cu FMI si CE va fi ca sa avem un plus de 0,3% din PIB pentru Armata si sa incercam sa punem acest 0,3% peste deficit, asa cum s-a discutat si in ECOFIN in urma cu cateva luni”, a precizat Ioana Petrescu.

Ioana Petrescu s-a declarat extaziata de parada militara organizata la Bucuresti si a afirmat ca „a fost prima data cand am participat la o astfel de parada. A fost extraordinar de frumos si sunt mandra ca am putut sa fiu aici si sa reprezint Guvernul Romaniei”.

author avatar
Cristi Ionita
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger