AcasăNewsMinistrul de Finante: "Nu exista motive pentru a nu promulga noul Cod...

Ministrul de Finante: „Nu exista motive pentru a nu promulga noul Cod Fiscal”

Cele mai importante institutii din Romania duc o lupta acerba pentru promulgarea sau nepromulgarea noului Cod Fiscal.

Premierul Victor Ponta, sustinut de guvernantii sai, da asigurari ca noul Cod Fiscal va revolutiona economia din Romania si va ajuta dezvoltarea sociala.

In schimb, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, dar si liderii FMI si BCE trag semnale de alarma in legatura cu nesustenabilitatea noului Cod Fiscal.

Cei in masura se tem ca guvernantii nu vor gasi banii necesari pentru a acoperi golul lasat in buget de noile masuri economice propuse. De asemenea, cei in masura se tem ca, in conditiile in care 2016 este un an electoral, noul Cod Fiscal nu face decat sa aduca, intr-o forma sau alta, pomeni electorale.

Miercuri a iesit la rampa si Eugen Teodorovici, ministrul de Finante. Acesta a tinut sa precizeze ca „nu exista motive pentru a nu se promulga noul Cod Fiscal”.

Mai mult, Teodorovici considera ca „in noul Cod Fiscal ne bazam foarte mult pe investitii si nu exista motive pentru ca acesta sa nu fie promulgat in conditiile in care a fost aprobat, deja, de Comisia Europeana”.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger