AcasăNewsMinistrul de Finante nu cedeaza: "Asigur ca reducem TVA-ul inca din acest...

Ministrul de Finante nu cedeaza: „Asigur ca reducem TVA-ul inca din acest an”

Desi presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a respins noul Cod Fiscal si, implicit, reducerea TVA la 19%, Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, nu cedeaza.

Mai intai, Teodorovici a vrut sa precizeze ca „motivele invocate pentru respingerea Codului fiscal nu au nicio justificare”.

Apoi, ministrul de Finante a anuntat ca „luam in calcul toate masurile legale sa se intample tot ce este bun in economie. Vrem ca toate masurile din Codul Fiscal sa fie aplicate, poate chiar mai devreme decat prevedea Codul. Fie vor fi aprobate in Guvern, fie prin sesiune extraordinara in Parlament. Luam in calcul inclusiv aprobarea unei Ordonante de Urgenta privind reducerea TVA”.

Nu in ultimul rand, ministrul de Finante a tinut sa precizeze ca „faptul ca acest Cod fiscal a fost retrimis la Parlament intarzie pregatirea bugetului pe 2016, pe care intentionam sa incepem sa-l pregatim din luna august, pentru ca Romania sa aiba la timp un proiect de buget pentru anul urmator. Acum, in economie este o situatie oarecum neclara pentru ca sunt convins ca sunt foarte multe companii care acum isi pun intrebari vizavi de planul de afaceri pentru 2016”.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger