AcasăNewsMinistrul de Externe: "Imi cer scuze pentru modul in care s-a votat...

Ministrul de Externe: „Imi cer scuze pentru modul in care s-a votat in Diaspora”

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a anuntat ca isi cere scuze pentru problemele de vot aparute la alegerile de duminica.

Titus Corlatean a participat, marti, la o intalnire cu reprezentantii Biroului Electoral Central si a afirmat ca discutiile avute au fost unele constructive.

„Imi asum si prezint scuze pentru situatia votului din turul 1”, a fost mesajul transmis de Titus Corlatean.

De asemenea, Corlatean a precizat ca au fost formulate mai multe propuneri care vor fi analizate de membrii Biroului Electoral Central, acestia urmand sa decida care sunt cele mai bune decizii de luat pentru simplificarea votului la turul al doilea.

Printre altele se vorbeste de posibilitatea ca declaratia pe propria raspundere pe care romanii din Diaspora o au de completat, inainte de a vota, sa poata fi descarcata de pe internet si completata inainte ca oamenii sa se prezinte la sectiile de votare.

Ar urma ca declaratiile respective sa fie comparate cu datele din actele de identitate, iar la sectia de votare documentele doar sa fie datate si semnate in fata oamenilor legii. Titus Corlatean nu renunta la ideea ca formularele pentru declaratiile respective sa fie distribuite si in interiorul sectiilor de votare, „pentru ca exista romani in Diaspora care nu au acces la internet”.

Se cauta si un mod de simplificare a tabelelor cu datele personale pe care romanii din strainatate trebuie sa le completeze. Cel mai probabil, acestia vor fi pusi sa scrie doar CNP-ul si orasul din care provin si sa nu mai treaca adresa completa.
Nu in ultimul rand, Titus Corlatean propune ca, in orasele in care au fost probleme, numarul cabinelor de vot sa fie majorat la 6 sau 7.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger