AcasăNewsMinistrul de Externe: "Facilitatea de la Deveselu are rol defensiv, nu este...

Ministrul de Externe: „Facilitatea de la Deveselu are rol defensiv, nu este indreptata impotriva Rusiei”

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, s-a intalnit cu o delegatie a SUA, duminica, si a purtat mai multe discutii cu Michael Rogers, lider al Congresului american.

In urma discutiilor purtate cu partea americana, Aurescu a precizat, din nou, ca scutul anti-racheta de la Deveselu, facilitate ce va deveni operabila de anul viitor, are un rol defensiv si nu are ca scop atacarea Rusiei.

„Facilitatea de la Deveselu este un proiect pur defensiv si care nu este indreptat in niciun fel impotriva Rusiei. Facilitatea va spori protectia teritoriilor, populatiilor si fortelor aliate din Europa impotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice din afara spatiului euroatlantic”, a spus Bogdan Aurescu.

Concluzia ministrului de Externe este ca relatiile bilaterale in domeniile securitatii si apararii sunt la un nivel excelent, facandu-se trimitere si la „cooperarea extinsa la Baza Aeriana de la Mihail Kogalniceanu, in contextul tranzitului fortelor SUA si Aliate din si spre Afganistan”.

Din delegatia condusa de Michael Rogers (congresman republican de Alabama) au facut parte: Billy Long (republican, Missouri), Rick Larsen (democrat, Washington) si Madeleine Bordallo (democrat, Guam). Programul in Romania a inclus intrevederi cu oficiali romani, precum si vizite la bazele de la Deveselu si Mihail Kogalniceanu. Delegatia se afla in turneu intr-o serie de state aliate si partenere din regiune.

author avatar
Cristi Ionita
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger